Ove nedjelje preporučujemo

03.04.2022.

07:20

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 poslušajte: Unatoč daljnjem smanjenju površina pod šećernom repom, Hrvatska će imati dovoljno šećera za svoje potrebe, istaknuto je na dodjeli nagrade "Zlatna repa" u Čepinu. Povest ćemo vas na Proljetni sajam u Gudovcu, 7. Dane maslinova ulja otoka Hvara na Jelsu te u mjesto Brist na Makarskoj rivijeri u kojem su na nadmorskoj visini od 250 metara, na strmim padinama Biokova, maslinici jednog od najnagrađivanijih dalmatinskih maslinara Joška Veže. U tvrtki BB OIL u Bijelom Brdu otvoren pogon za sušenje i skladištenje ekoloških žitarica i uljarica.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Od 10 sati na Petu korizmenu nedjelju misno slavlje iz župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo predvodit će don Josip Grbac, župnik u Umagu.

U emisiji Mali radio vjeronauk od 11:05 govorimo o Planinarskom križnom putu koji već tradicionalno organiziraju planinarska bratovština sv. Bernarda i Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije. Naš je gost Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, a iz Bjelovarsko – križevačke biskupije čut ćemo poziv na ovogodišnji Nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru.

Mali radio vjeronauk

Mali radio vjeronauk

Foto: HRT / HRT

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 prisjetit ćemo se koje su sve pjesme 1988. godine bile najslušanije i najprodavanije to jest broj 1. hitovi u Sjedinjenim Američkim Državama.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

U terminu Radio-igra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Stanislava Pejkovića: Ćelavi jež. Što je jež bez bodlji? I kako bodlje izgubiti , a kako ih ponovno dobiti? Mali jež mora dobro promisliti što je važno u životu , a što ipak ne.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 razgovarat ćemo s tajnikom Hrvatskog sabora kulture Draženom Jelavićem o trenutačnoj situaciji u amaterizmu, a Valentina Badanjak Pintarić, nova stručna suradnica za glazbenu kulturu Hrvatskog sabora kulture govorit će nam o brojnim seminarima koje je Hrvatski sabor kulture do sada.

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Đurđice Stuhlreiter: Priča o crnouhom medvjediću.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskog radija od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili pedesete, šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 22:30 u prigodi 80. rođendana Maurizija Pollinija, koji je glasoviti talijanski pijanist proslavio 5. siječnja, u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša u njegovu tumačenju donosimo dva majstorska djela Ludwiga van Beethovena: 29. sonatu za klavir u B-duru op. 106 i Peti koncert za klavir i orkestar u Es-duru op. 73, koji je Pollini snimio s orkestrom Berlinskih filharmoničara i maestrom Claudiom Abbadom.

 

Klasična večer zagrebačkih šišmiša

Klasična večer zagrebačkih šišmiša

Foto: - / -

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!