Ove nedjelje preporučujemo

01.05.2022.

07:53

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 izvijestit ćemo kako je proteklo otvorenje prve europske hibridne tvornice za preradu boba i krumpira u Novom Senkovcu. Doznat ćete i tko su ovogodišnji dobitnici Suncokreta ruralnog turizma, tko je na ocjenjivanju mladih vina u organizaciji poljoprivrednog zadružnog saveza dobio najbolje ocjene te što o domaćem zakonodavstvu kad je riječ o proizvodnji destilata misli poznati požeški proizvođač rakija Željko Šimić.

Od 9 sati možete pratiti izravni prijenos središnje svečanosti u povodu obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak iz Okučana.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 misno slavlje treće uskrsne nedjelje za sve poginule hrvatske branitelje u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak predvoditi će iz nove župne crkve sv. Vida mučenika posvećene 2003. požeški biskup mons. Antun Škvorčević u Okućanima. Župom upravljaju od 1987. franjevci provincije Bosne Srebrene. U koncelebraciji biti će mons. Jure Bogdan, vojni biskup u RH, do Marko Medo, generalni vikar Vojnog ordinarijata, fra Mario Radman, župnik u Okučanima te drugi svećenici novogradiškog dekanata kao i vojni i policijski kapelani. Pjevat će Klapa Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj i Klapa MUP-a sv. Mihovil.

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 nastavljamo druženje započeto u prošloj emisiji uz najuspješnije broj 1. hitove Billboarda iz pedesetih godina prošloga stoljeća.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

Glazba s potpisom od 14:05 ove nedjelje donosi popularne jazz teme i srodne stilove, a ovaj put naš je odabir domaća muška vokalna scena.

Posebnu emisiju povodom godišnjice vojno-redarstvene operacije Bljesak možete slušati od 15:30.

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 premijerno emitiramo drugi dio djela Hugh Lofting Putovanja doktora Dolittlea autora Tommya Stubbinsa. Doktor koji govori jezik životinja ovoga puta spast će prijatelja lažno optuženog ni manje ni više nego za ubojstvo. U tomu će mu pomoći svjedočenje prijateljeva psa. 

Galerija
Glazba s potpisom, Foto: HRT/HRT
Radioigra za djecu i mlade, Foto: HRT/HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo snimke koje je Hrvatski radio zabilježio na Susretima hrvatskih pjevačkih zborova.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Silvije Šesto Kraljica kopriva.  

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.  

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U prigodi 240. obljetnice rođenja Niccolòa Paganinija, u prvom dijelu Klasične večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati donosimo Venecijanski karneval op. 10 i Drugi violinski koncert, nakon kojih smo u emisiju uvrstili Šet velikih etida prema Paganiniju Franza Liszta i Rapsodiju na Paganinijevu temu za klavir i orkestar Sergeja Rahmanjinova. U završnom programskom bloku čut ćemo dvije skladbe Richarda Straussa.  

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!