05:46 / 30.03.2022.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Može li novina biti u novinama i koji naglasak ima jedna novina? Poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 osvrnut ćemo se na prilično burnu 94. oskarovsku noć kao i na pobjednički film CODA. Razgovaramo o dugometražnom animiranom ostvarenju Crvena panda kojim se studio Pixar vratio u kreativnu formu, a najavit ćemo vam i program 18. ZagrebDoxa.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Licem u lice

Licem u lice

Foto: HRT / HRT

Prije 135 godina u Zagrebu je proradila prva telefonska centrala s ručnim prespajanjem. Koliko brzo se ostatak Hrvatske spojio telefonskim linijama i Hrvatska sa svijetom , poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

Divni novi svijet

Divni novi svijet

Foto: HRT / HRT

Što nam broj ptica u našem okruženju može reći o zdravlju našeg okoliša te kako klimatske promjene utječu na ptičji svijet doznajemo u emisiji Oko znanosti od 13:10.

Oko znanosti

Oko znanosti

Foto: HRT / HRT

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 govorimo o proljeću.

Zavrti zvrk

Zavrti zvrk

Foto: HRT / HRT

U emisiii Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album A Touch of jazz iz 2020. britanskoga pjevača Stinga.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Ulderika Donadinia: "Usluga".

Uronjeni smo u neobičnu priču o usluzi, objašnjivoj jedino malograđanskom potrebom supruga da u braku ima dijete koje će biti pred zakonom njegovo, a ono to zapravo nije. Postoji li suprugova tajna, koju mi samo možemo naslućivati?

Male forme

Male forme

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Gordane Lukačić: Dušica.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

U Večernjem programu "Uvijek Prvi" od 20:15 doznat ćete više o dva zanimljiva projekta koji se provode u Društvima naša djeca. Projektu "Ostajem u igri! - Socijalno uključivanje kroz terapiju igrom" DND Maksimir i projektu "Čarolarije našeg grada" DND Dugo Selo.

Vodimo vas i u Gorski Kotar i sudjelujemo u fotolovu - lovu na životinje fotoaparatom, te na jedno holističko putovanje - u kojemu se isprepliću ljubav prema prirodi i putovanjima ali i osobnom razvoju.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija u emisiji S mjerom od 9:40 te od 16:40 osvještavamo opasnosti od širenja mikroorganizama nespretnim kuhinjskim postupcima! Temu za ovu epizodu pripremila je Mirela Šimović. 

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

Dnevni radijski show Drugi dio dana od 14 sati donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture. 

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskog radija od 20 sati predstavljanje prošlogodišnjeg izdanja festivala u Donaueschingenu u ciklusu Izlog sadašnjice nastavljamo reprodukcijom praizvedbe opsežnog dramatičnog oratorija Francesca Filideia "Red Death" (Crvena smrt) prema Edgaru Allanu Poeu na libreto koji je napisala Hannah Duebgen. 

Izlog sadašnjice

Izlog sadašnjice

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!