Ove nedjelje preporučujemo

27.03.2022.

07:05

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 možete doznati što su na Agronomskom fakultetu bivši studenti, a koji danas imaju vlastitu proizvodnju, rekli o sadašnjem trenutku i budućnosti domaće proizvodnje, što je u Gospiću rečeno o budućnosti stočarstva u Lici te koji su zaključci saborskog Odbora za poljoprivredu prije glasovanja o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu.

Od 10 sati misu četvrte korizmene nedjelje možete pratiti u izravnom prijenosu iz katoličke župe sv. Josipa u Gajnicama u Zagrebu . Predvoditelj je župnik Branimir Budinski.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

U emisiji Mali radio vjeronauk od 11:05 razgovaramo sa sestrom Myroslavom Mostepaniuk, redovnicom sestara Reda svetog Bazilija Velikog, rođenom Ukrajinkom trenutačno na službi u samostanu Bazilijanki u Osijeku. U dubokoj boli zbog stradanja svoga naroda, u brizi za svoju obitelj koja je ostala u Ukrajini i sa žarkom željom da rat što prije završi, sestra Myroslava svjedoči o tome kako život uvijek pobjeđuje te kako i u najgorim situacijama uvijek postoji nada.

Jazzy izdanje emisije Glazba s potpisom od 14:05 donosi izbor klasičnih jazz vokala 20. stoljeća.

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Zorana Pongrašića Visoka temperatura. Odnosi braće unutar obitelji, ljubav i nesporazumi, nasilje kao dio svakodnevice samo su neke od tema kojima se bavi ovaj dramski komad za mlade.

Povodom ratnih strahota koje se događaju u Ukrajini ovih dana, HRT od 17 sati iz Osijeka, iz grkokatoličke župne crkve Krista Kralja, koja je ujedno i samostanska kapela sestara bazilijanki podrijetlom iz Ukrajine, prenosi grkokatoličku liturgiju sv. Bazilija Velikog na ukrajinskom jeziku za sve izbjegle Ukrajince i Ukrajinke koji su privremeni smještaj našli pored drugih zemalja i u Hrvatskoj.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo KUD Preporod iz Dugog Sela i dio njihovog novog albuma Igrajte nam Muzikaši koji je nominiran za nagradu Porin u 2022. godini u kategoriji najbolji album folklorne glazbe.Razgovarat ćemo s voditeljem orkestra, Mariom Sorićem te s predsjednikom Preporoda, Mariom Mlinarekom.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Nade Mihoković-Kumrić Kad mjesec ima želje.

U ciklusu Koncert na Prvom od 20:15 donosimo posebni koncert održan 1. ožujka u Köllnu pod naslovom "Zajedno - sloboda i mir za Ukrajinu". Taj je koncert solidarnosti osmislila ukrajinska jazz glazbenica i skladateljica Tamara Lukasheva koja se školovala u tom gradu i ondje sada živi i radi, okupivši glazbenike koji su povezani s Ukrajinom u programu ukrajinskih tradicijskih pjesama kao i autorskih skladbi te improvizacija.

Koncert na Prvom

Koncert na Prvom

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U prigodi 90. obljetnice rođenja i 40. godišnjice smrti legendarnoga kanadskog pijanista Glenna Goulda u prvi dio Klasične večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati uvrstili smo njegove čuvene snimke dvaju klavirskih koncerata te svih preludija i fuga iz prvog sveska zbirke Dobro ugođeni klavir Johanna Sebastiana Bacha. U drugom dijelu emisije u izvedbi orkestra Berlinskih filharmoničara pod ravnanjem Herberta von Karajana čut ćemo Drugu simfoniju u c-molu, koju je Anton Bruckner u prvoj verziji napisao prije 150 godina.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!