Ovoga četvrtka preporučujemo

09.12.2021.

07:48

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a, ovoga četvrtka, među ostalim preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U današnjoj emisiji Iskustvo prostora od 10:05 govorimo o knjizi Atomizirani hotel - Novi tip hotelske arhitekture u revitalizaciji grada ili krajolika autorice Jelene Skorup Juračić.Pozivamo vas i u zagrebački pogon Jedinstvo na izložbe Katerine Dude „Krov, tuš, roštilj, fuš i Bojana M.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 prisjećamo se jezikoslovca i glagoljaša Dragutina Antuna Parčića.

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas na putovanje života iz grada u selo.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album These things shall pass gitarista i pjevača Davisa Coena.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Sanje Lovrenčić: Alma dimnjačarka i njezin djed.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Po vašem izboru / HR1

Hoće li papa Franjo kao prvi papa posjetiti Moskvu, je li njegov posjet Grčkoj i Cipru na tom tragu, je li povećanje nacionalizma nedostatak vjere odnosno kakva je uloga vjernika u tome i je li odgovor na izazove s kojima se svakodnevno suočavaju molitva? Na ta i ostala pitanja odgovore potražite u još jednom Religijskom forumu od 18:05.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske Hrvatima izvan domovine možete slušati od 20:15. Uz ostalo poslušajte: U Zagrebu održan 26. forum hrvatskih manjina u organizaciji Hrvatske matice iseljenika. Predsjednik Hrvatske državne samouprave Ivan Gugan i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak potpisali su sporazum o donaciji 450 tisuća kuna koju su Hrvati iz Mađarske osigurali za obnovu objekta u Petrinji koji je koristio područni odjel sisačke Glazbene škole Fran Lhotka. U Beču je objavljen Adventski kalendar kojeg su osmislili gradišćanski Hrvati u Folklornom ansamblu Kolo slavuj.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 20 sati u emisiji Koncert četvrtkom večeras slušamo istaknutog hrvatskog pijanista, Gorana Filipeca, na recitalu održanom u sklopu ovogodišnjeg Piano Loop Festivala, održanog u kolovozu u Dvorani Hrvatskog doma u Splitu.

Koncert četvrtkom

Koncert četvrtkom

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT – HTV3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!