Ovoga četvrtka preporučujemo

16.12.2021.

07:38

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Iskustvo prostora od 10:05 nekoliko pozivnica – u paviljon ispred muzeja Mimare na središnju izložbu 56. Zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma koji se održava pod nazivom“ Ping – repozitorij budućnosti“, zatim u salon Udruženja hrvatskih arhitekata na prateću izložbu „pazar pijaca plac sajam tržnica trg“ te u Oris Kuću arhitekture na izložbu „Tajni dokumenti Brukete i Žinića“.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi, u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna javljanja novinara o glavnim događajima dana.

O Dragutinu Antunu Parčiću, jezikoslovcu i glagoljašu i njegovom iznimnom trudu na očuvanju i oživljavanju hrvatske glagoljske baštine doznajte u Minijature za radoznale od 12:20.

Minijature za radoznale

Minijature za radoznale

Foto: HRT / HRT

Gotovo izumrlu obiteljsku tradiciju puhanja stakla Martina Šimunković odlučila je ponovno oživjeti i upustiti se u avanturu izrade božićnog nakita od puhanog stakla. Priču o zagrebačkoj staklopuhačici i posebnim božićnim kuglicama poslušajte u emisiji Put pod noge od 12:30.

Put pod noge

Put pod noge

Foto: HRT / HRT

Pjesme s božićnog albuma "A Christmas Celebration Of Hope", Kralja Bluesa BB Kinga, autorski su odabir Tomislava Golubana u emisiji Po vašem izboru  od 16:05. 

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Po vašem izboru / HR1

Melodijama s patinom od 17:30 urednik emisije Marin Margitić, koristeći se bogatom i dragocjenom fonoarhivom Hrvatskoga radija, nudi obilje vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije. U Melodijama s patinom slušatelji se mogu podsjetiti na sve glazbene žanrove prošlog stoljeća nepodložnih trendovskim mijenama i ukusu masovne publike. 

Melodije s patinom

Melodije s patinom

Foto: HRT / HRT

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske "Hrvatima izvan domovine" možete pratiti od 20:15, a u emisiji pratimo službeni posjet predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini. U Sarajevu i Mostaru šalje poruku o cjelovitosti BiH, potrebi za dijalogom i smanjenjem napetosti u toj susjednoj zemlji.

Gost emisije je državni tajnik Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas. Razgovaramo o položaju hrvatske manjine u europskim zemljama te o Nacionalnom planu razvoju odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske od 2021. do 2027.

Nastavlja se borba za položaj i prava hrvatskih njegovateljica u Austriji. Sindikat Vidaflex ističe da Hrvatska ne poštuje Zakon o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koji postoji s Austrijom.

Hrvatski iseljenici koji dolaze za božićne blagdane izvan zemalja Europske unije susreću se s jednim problemom na koji ne mogu dobiti odgovor. Njihove COVID potvrde ne vrijede u Republici Hrvatskoj, a bez EU COVID potvrde ne mogu ući u javne ustanove u Hrvatskoj. Tražimo odgovore na njihova pitanja.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu u emisiji Homo sapiens od 12:35, Željkin gost omiljeni je HRT-ov meteorolog, ali i autor popularnih meteo slikovnica - Zoran Vakula.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati na Trećem programu poslušajte izravni prijenos Trećeg koncerta Društva za promicanje orguljske glazbene umjetnosti "Franjo Dugan, st" iz salona Očić. Sudjeluju Luka Lovreković na gitari i Krešimir Klarić na orguljama.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!