Ovoga petka preporučujemo

19.11.2021.

07:35

Autor: HRT

default error photo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U Kutiji slova, od 10:05, otvaramo dvije autobiografske proze koje donose dašak osamdesetih godina - roman "Moja dota" Nore Verde i zbirku priča "Spremište Trešnjevka" Tomislava Šovagovića.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi", u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U ciklusu Iz arhiva i muzeja, u emisiji Minijature za radoznale, od 12:23, vodimo vas u Arheološki muzej Istre u Puli, gdje ćemo pokušati saznati koga prikazuje i čemu je služila jedna neolitička figurica.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Minijature za radoznale / HR1

Nova generacija cjepiva protiv koronavirusa i lijekovi bit će jedna od tema emisije o znanosti Drag mi je Platon, od 12:30, u kojoj predstavljamo i novu biografiju Alberta Einsteina.

Da mašta radi svašta, znamo svi, kao i to da najbujniju maštu imaju najmlađi, stoga ćemo u današnjim Mudricama, od 13:45, čuti kako napraviti rijeku, bojiti čepovima te kako se postaje čarobnjak.

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Mudrice / HR1

U emisiji Po vašem izboru, od 16:05, danas se družimo s poznatim američkim glazbenikom Lindseyem Buckinghamom koji je nedavno objavio svoj sedmi album jednostavno ga nazvavši svojim imenom. Zanimljiv je svakako podatak da je Lindsey svoj prvi album snimio i objavio još 1973. i to s tadašnjom djevojkom Stevie Nicks, a oboje su se godinu poslije pridružili Fleetwood Macu, koji je on napustio prije tri godine, dok je Stevie još uvijek dio toga dugovječnog benda.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Po vašem izboru / HR1

Margaret Atwood, Thomas Transtroemer, Adam Zagajewski, Czeslav Milosz i Wislava Szimborska glasoviti su svjetski pjesnici koji otvaraju večerašnju emisiju Metafora od 20:15. U nastavku čitamo iz Slučajne antologije Zvonimira Mrkonjića, a sjetit ćemo se i Pjesama pobunjenog čovjeka Nicanora Parre.

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Metafora / HR1

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 18 sati možete pratiti prijenos nogometne utakmice HNL-a: Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Na Trećemu programu Hrvatskoga radija o kofeinu i našoj ovisnosti o njemu, u emisiji Doba znanosti od 16:05, danas govori Michaeal Pollan, autor knjige "Ovo je vaš um na biljkama, opijumu, kofeinu, meskalinu".

U emisiji Eurofest od 20 sati slušamo glazbu američke jazz pjevačice Melody Gardot, čiji je život obilježen biciklističkom nesrećom koju je doživjela kao 19-godišnjakinja i od koje se oporavila upravo baveći se glazbom.

Petkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Petkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Doba znanosti / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!