Ovoga ponedjeljka preporučujemo

06.12.2021.

08:06

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Susret u dijalogu od 9:05 bavimo se darivanjem. Zašto smo osobito u adventskim i božićnim danima darežljiviji za ljude u potrebi? Što je čovjeku dar? Je li ga teško primiti? Tko su darivatelji caritasa, pučkih kuhinja i ostalih humanitarnih ustanova? Sudjeluju voditelj Pučke kuhinje na Svetome Duhu u Zagrebu fra Vladimir Vidović i pastoralna suradnica župe Dobroga pastira u Brestju kraj Sesveta, Anđa Čujić.

Koje nove slike otkriva izložba "Nepoznati Oskar Herman" u zagrebačkim Klovićevim dvorima? Što nam govori monografija Novoga kvadrata, uglednog strip-autora Ninoslava Kunca? Bili smo i na izložbi Damira Sobote u Institutu za suvremenu umjetnost. O svemu tome više u Kretanju točke od 10:05.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o važnosti podrške roditeljima djece u dobi do četiri godine.

U emisiji Izvan okvira od 13:10 vodimo vas na konferenciju "Mladi - generacija koja dolazi" na kojoj se tri dana razgovaralo o položaju mladih. Tko su bili sudionici, što su gorući problemi mladih i je li napokon došlo vrijeme da kao društvo shvatimo kako mladi nisu generacija koja dolazi već generacija koja je tu sada, poslušajte u emisiji.

U Oporbenom zarezu gostuje predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Emisiju, koja je na rasporedu, od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Ivana Kušana Na Svetoga Nikolu. Gabrijela i Đivo su dugogodišnji bračni par čija ljubav nije upitna, ali je izložena stalnim dinamičnim svađama. Đivo je slikar koji nije osobito uspio, ali je zadržao ljubav za likovno stvaranje i ustrajni pogled na prozorsko okno gdje ga uvijek ili gotovo uvijek čeka Gabi.

Klasični kroj
od 18:15 posvetit ćemo trojici hrvatskih skladatelja čije obljetnice obilježavamo ove godine. To su Boris Papandopulo koji nas je napustio prije 30 godina, zatim Stjepan Šulek od čije je smrti prošlo 35 godina, i Anđelko Klobučar čiju 90. obljetnicu rođenja i petu obljetnicu smrti obilježavamo ove godine.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Jasminke Tihi Stepanić Siromašni sv. Nikola

Proslavi dana pomoraca i njihovog nebeskog zaštitnika, sv. Nikole, posvećena je Pomorska večer koja se od 20:15 realizira iz HRT studija u Dubrovniku. Uz javljanja sa središnje proslave Dana hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe iz Novalje na otoku Pagu, i izravna uključenja iz Opatije sa svečanosti dodjele prestižne i jedinstvene nagrade za hrabrost na moru u spašavanju ljudskih života, Plave vrpce Vjesnika, emisija donosi i druge teme iz pomorskoga gospodarstva.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Od 20:30 ističemo prijenos susreta rukometašica na Svjetskom prvenstvu Hrvatska – Japan.

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 15:15 za Okruglim stolom ponedjeljkom tema je Plemenitost i darivanje – protulijek za društvene podjele. Sugovornici su predsjednica Hrvatske komore socijalnih pedagoga Alma Rovis Brandić, prof. dr. sc. Zdenko Babić iz Studijskog centra socijalnog rada Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i koordinator rada volontera Pučke kuhinje franjevaca konventualaca na Svetome Duhu u Zagrebu, fra Vilček Novački.

Ponedjeljkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Ponedjeljkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Okrugli stol ponedjeljkom / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!